Hajotusohjelman hyödyntäminen

Hajotusohjelma

Hajotusohjelma on tarkoitettu helpottamaan voittamista Toto4-, Toto5-, Toto64-, Toto65-, Toto86-, Toto75- ja Toto76-peleissä ja samalla vähentämään pelin kokonaishintaa. Hajotuksessa asetat itse peliisi ehdot, joiden perusteella määrittyvät hajotuskaaviot ja samalla hajotusta vastaavat järjestelmät. Hajotusohjelma mahdollistaa useiden hevosten mukaan ottamisen kokonaishinnan pysyessä kohtuullisena.

Pelin tekeminen hajotusohjelmaa hyödyntämällä

Hevosten valinta ja kategoriat

Valitse jokaiseen lähtöön voittajaehdokkaat. Voit asettaa hevosia neljään eri kategoriaan haluamasi määrän. Kategoriat on merkitty A-, B-, C tai D. Sinun ei tarvitse välttämättä käyttää kaikkia kategorioita jokaisessa lähdössä.

Varahevoset

Voit myös valita haluamasi tavan varahevosten valintaan. Valitsemalla varahevosjärjestyksen mukaan - valinnan varahevoset valitaan riveille aina sen hetkisen paremmuusjärjestyksen mukaisesti poistaen jo rivillä olevat yhdistelmät. Vaihtoehtoisesti voit valita valinnan Alemmista kategorioista varahevosjärjestyksen mukaan. Tällöin riville valittavat varahevoset tulevat aina seuraavasta alemmasta kategoriasta varahevosjärjestyksessä.

Hajotuksen rakenne

Hevosten valinnan jälkeen asetat ehdot eri kategorioiden toteutumiselle. Valitset monenko lähdön voittajan pitää kuulua A-, B-, C tai D-kategoriaan. Pelin hajotuksen voit tehdä myös valmiilla hajotustaulukolla. Tällöin valitset vain hevoset A-, B-, C tai D-kategorioihin sekä valmiin hajotustaulukon.

Hajotuksen pelaaminen

Paina laske -nappia ja hajotusohjelma laatii valitsemiesi hevosten ja kategoriamääritysten perusteella vastaavat järjestelmät. Jos haluat pelata laskemasi hajotuksen, paina Lhetä-nappia ja hajotuksestasi tehdään kuponkiehdotus. Painamalla Hyväksy-nappia peli siirtyy järjestelmään.

Voiton saaminen

Hajoitusohjelmalla voiton saaminen edellyttää:
1) Kaikki pelin voittajahevoset ovat asetettu johonkin luokkaan (A, B, C tai D)
2) Pelaajan asettamat kaikki ehdot tulevat täyttymään (ts. oikea määrä A-, B-, C- tai D)

Hajotus sisältää pelin voiton yhden kerran.

Hajotusten ideologiaa

Hajotuksissa pyritään pelaamaan iso joukko hevosia niin, että pelattujen rivien määrä pysyy pienempänä. Tilastollinen tosiasia on, että suosikit voittavat eniten lähtöjä ja jokaisen lähdön kaikkien mahdollisten voittajien pelaaminen samalle riville on kallista. Hajotus mahdollistaa yllättäjien mukaan oton peleihin ilman, että pelin kokonaishinta nousee liian korkeaksi.

Hajotuksia voi pelata monella erilaisella filosofialla ja jokainen pelaaja voi muodostaa itselleen parhaiten sopivan tavan käyttää hajotuksia. Seuraavassa on esitetty yksi tapa käyttää hajoituksia:
A luokkaan valitaan omasta mielestä lähdön todennäköisin voittaja
B luokkaan valitaan muut lähdön ”pelihevoset”, eli ne hevoset, joilla uskoo olevan hyvät mahdollisuudet voittaa lähtö
C luokkaan valitaan lähtöjen mahdolliset yllättäjät
D luokkaan valitaan vielä sellaiset pommit, joihin voi itse jotenkin uskoa, mutta minkä voittaessa voitto-osuus nousee heti korkeaksi
Lopuksi määritellään rajat hajotukselle ja tällaisessa tapauksessa kannattaa sallia yksi D hevonen, 1-2 C hevosta ja sitten kukkaron mukaan B hevosia. Kokonaishinnan perusteella voi myös määritellä monenko A hevosen pitää lähtönsä voittaa. Mitä useamman A:n vaatii voittavan lähtönsä sitä halvemmaksi hajotus tulee.

Esimerkki hajotuksen hinnasta:
 

Pelin tekeminen hajotusohjelmalla esimerkki

Pelataan Toto65-hajostusta niin, että kahteen lähtöön on varma (A luokassa) sekä muihin lähtöihin on yksi A- ja B-hevonen sekä kaksi hevosta C ja D luokissa. Nyt jos määritellään rajat 3-6 A:ta, 0-3 B:tä, 0-2 C:tä ja 0-1 D:tä tulee hajotuksen hinnaksi 43,90 euroa. Jos kuitenkin muuttaa rajoja niin että ne ovat 4-6 A:ta, 0-2 B:tä, 0-2 C:tä ja 0-1 D:tä tulee hinnaksi enää 14,70 euroa.

Pelin tekeminen hajotusohjelmalla esimerkki 2

 

Pelaamaan >>