Sääntöpoikkeukset ulkomaan kohteissa

Ruotsin yhteispoolit - peleissä huomioitavaa

 • Pelimuodot: Voittaja, Sija, Kaksari, Troikka ja Päivän Duo, Toto4, Toto5, Toto65, Toto64, Toto86, Toto75
 • Peleissä noudatetaan Ruotsin Toto-pelisääntöjä. Ruotsin ja Suomen Toto-pelisäännöt ovat yhteneväiset allaolevia poikkeuksia lukuun ottamatta.

 

Pelaajille maksettavien voittojen osuus on Kaksari-pelissä 80 % (normaalisti 85 %), Voittajassa 80 % (normaalisti 88 %), Sijassa 80 % (normaalisti 88 %) ja Toto4-pelissä 75 % (normaalisti 65 %).

Pelijärjestelmään on määritelty pelimuotokohtaisesti hyväksyttävästi pelattavien systeemien* maksimimäärät. Toto75-pelissä systeemien maksimimäärä on 5 000, Toto64- ja Toto65-peleissä 2 000, Toto5- ja Toto4-peleissä 500. Yksittäistä yhdistelmää saa pelata maksimissaan 50 systeemin verran. Yksittäisen pelaajan pelit saavat kattaa korkeintaan 5 % kaikista pelattavissa olevista yhdistelmistä. Toto5- ja Toto4-peleissä raja on 10 %.* Systeemi tarkoittaa pelin kertaistusta. Minimipanoksella pelattu kuponki on yksi systeemi, viisinkertaisella panoksella pelattu viisi systeemiä. 

Troikka-pelissä huomioitavaa: Jos oikeaa Troikka-yhdistelmää ei löydy, siirtyy jakosumma jaettavaksi seuraavan lähdön Troikka-pelissä.

Sunnuntain Toto75-pelissä (Grand Slam) huomioitavaa: Pienin panos on 0,10 euroa (Ruotsissa 1 SEK), joka on kaksinkertainen normaaliin Toto75-pooliin verrattuna. Pikapelit eivät ole sallittuja.

Toto86-pelissä huomoitavaa: Pienin panos on 0,05 euroa (Ruotsissa 0,25 SEK ). Suomessa panoskoko on Ruotsia suurempi. Panoksen on oltava täysiä eurosenttejä ja viiden sentin panos antaa porukkapelaamiseen paljon enemmän vaihtoehtoja esimerkiksi kolmen sentin panokseen verrattuna. Voitot suhteutetaan aina panokseen, joten suomalaisen pelaajan voitto-osuus on ruotsalaista suurempi (poislukien tilanne jossa voitetaan koko jakosumma yksin).

Lähetämme pelitapahtumat ATG:lle euroina, jonka heidän järjestelmä muuntaa kruunuihin. Pelit muutetaan tämän jälkeen kruunuista peliyhdistelmiksi.

Esimerkki peliyhdistelmiksi muuttamisesta:

Peli, jonka panos on 0,05 € lähetetään ATG:n järjestelmään. ATG:n järjestelmä muuntaa eurot kruunuiksi, jonka jälkeen peli muutetaan peliyhdistelmiksi. Ruotsin kurssi euroista kruunuiksi on K. (24.5.2016 K=9,344)

0,05 * K = 0,05K

0,05K / 0,25 = peliyhdistelmien määrä (24.5.2016 peliyhdistelmien määrä = 1,8688)

Tämän jälkeen pelijärjestelmä laskee kertoimet normaalisti yhdistelmien mukaan, jolloin valuuttamuunnos ei enää vaikuta laskentaan.

Esimerkki voitonmaksusta:

Pelin kertoimet ovat: 8 oikein 817572, 7 oikein 3576 ja 6 oikein 276.

Voitto-osuus lasketaan panos kertaa kerroin. Valuutalla ei ole tässä vaiheessa enää merkitystä.

 

 

kerroin

0,25 SEK

0,05 €

8 oikein voitto-osuus

817572

204 393 SEK

40 878,60 €

7 oikein voitto-osuus

3576

894 SEK

178,80 €

6 oikein voitto-osuus

276

69 SEK

13,80 €

Yhteisillä Toto75-/Toto86-/Toto65-/Toto64-kierroksilla huomioitavaa:

 1. Jackpot

  Toto75: Jos ei löydy yhtään seitsemän (7) oikein tulosta tai jos kuusi (6) tai viisi (5) oikein -voittoluokassa laskennallinen voitto-osuus on alle 15 kruunua, siirtyy jakosumma jaettavaksi myöhemmin pelinjärjestäjän määräämälle Ruotsin V75-kierrokselle. Myös Suomessa pelattu jackpot-osuus siirtyy Ruotsin kierrokselle.

  Toto75 Grand Slam: Jos ei löydy yhtään seitsemän (7) oikein tulosta tai jos kuusi (6) tai viisi (5) oikein -voittoluokassa laskennallinen voitto-osuus on alle 15 kruunua, siirtyy jakosumma jaettavaksi seuraavalla Toto75 Grand Slam-kierrokselle. Myös Suomessa pelattu jackpot-osuus siirtyy Ruotsin kierrokselle.

  Toto86: Jos ei löydy yhtään kahdeksan (8) oikein tulosta tai jos seitsemän (7) tai kuusi (6) oikein voittoluokassa laskennallinen voitto-osuus on alle 15 kruunua, siirtyy jakosumma jaettavaksi myöhemmin pelinjärjestäjän määräämälle Ruotsin V86-kierrokselle. Myös Suomessa pelattu jackpot-osuus siirtyy Ruotsin kierrokselle.

  Toto65: Jos ei löydy yhtään kuusi (6) oikein tulosta tai viisi (5) oikein voittoluokassa laskennallinen voitto-osuus on alle 20 kruunua, siirtyy jakosumma jaettavaksi myöhemmin pelinjärjestäjän määräämälle Ruotsin V65-kierrokselle. Myös Suomessa pelattu jackpot-osuus siirtyy Ruotsin kierrokselle.

  Toto64: Jos ei löydy yhtään kuusi (6) oikein tulosta tai jos viisi (5) tai neljä (4) oikein voittoluokassa laskennallinen voitto-osuus on alle seitsemän kruunua, siirtyy jakosumma jaettavaksi myöhemmin pelinjärjestäjän määräämälle Ruotsin V64-kierrokselle. Myös Suomessa pelattu jackpot-osuus siirtyy Ruotsin kierrokselle.

  Jos Ruotsin aikaisemmalla V75/V65/V64-kierroksella on syntynyt jackpot, nämä rahat ovat myös suomalaispelaajien tavoiteltavissa. Suomalaiset pelaajat voivat osallistua jackpotiin siitä huolimatta, että heidän panoksensa eivät ole olleet mukana Jackpotin synnyttäneellä V75/V65/V64-kierroksella.
 2. Varahevoset Toto75-, Toto86-, Toto65- ja Toto64-peleissä

  Varahevoset määräytyvät ennakoidun paremmuusjärjestyksen (”turordning”) perusteella. Varahevosten ennakoitu paremmuusjärjestys perustuu ATG:n järjestelmään.
 3. Pikapelit

  Salama-pikapelien hinnat poikkeavat alaspäin pelikuponkeihin painetuista hinnoista. Esimerkiksi kymmenen euron Salaman hinta voi olla 9,60 euroa. Toto75 Grand Slamiin ei ole mahdollista pelata pikapelejä.
 4. Valuuttakurssien vaikutus

  Suomessa Toto65- ja Toto64-pelien minimipanos on 10 senttiä ja Ruotsissa 1 kruunu. Suomen minimipanos muutettuna Ruotsin kruunuiksi on noin 0,9 kruunua. Suomessa Toto86-pelien minimipanos on 5 senttiä ja Ruotsissa 0,25 kruunua. Suomen minimipanos muutettuna Ruotsin kruunuiksi on noin 0,45 kruunua. Suomessa Toto75-pelien minimipanos on 5 senttiä ja Ruotsissa 0,5 kruunua. Suomen minimipanos muutettuna Ruotsin kruunuiksi on noin 0,45 kruunua. Suomessa Toto75 Grand Slamin minimipanos on 10 senttia ja Ruotsissa 1 kruunu.

  Jos suomalainen pelaaja voittaa yksin päävoittoluokan, hänen voitto-osuutensa on noin yhdeksänkymmentä prosenttia päävoittoluokan jakosummasta. Tämä siitä syystä, että maksimivoittokerroin pelaajalle on näin identtinen molemmissa maissa.
 5. Pelaajien palvelut

  Yhteispoolin vuoksi voitto-osuuden kehittyminen puuttuu kohdelähtöjen välillä.

  Fintoton internet-pelijärjestelmässä ei ole tarjolla tietoa yhdistelmien voitto-osuuksista eikä ”jossitteluja” ennen eikä jälkeen pelin sulkeutumisen.
 6. Open Stretch

  Ruotsissa on Åbyn ja Skellefteån radoilla käytössä ns. Open Stretch, eli ylimääräinen sisärata loppusuoralla. Ylimääräinen rata on käytössä vain loppusuoralla, ja se mahdollistaa johtavan valjakon ohittamisen sisäkautta. Johtava valjakko ei saa käyttää ylimääräistä kaistaa.
 7. Toto75- ja Toto86-peleissä ylimpään voittoluokkaan pelaaminen ei ole mahdollista

  Toto75-pelissä (T7, voitto ainoastaan kun 7 oikein) tai Toto86-pelissä (T8, voitto ainoastaan kun 8 oikein) vain ylimpään voittoluokkaan pelaaminen ei ole mahdollista.

Ranskan yhteispoolit - peleissä huomioitavaa

 • Pelimuodot: Voittaja, Sija, Kaksari, Eksakta, Sijapari ja Troikka. 
 • Peleissä noudatetaan Ranskan Toto-pelisääntöjä.
 • Ranskan volttilähdöissä ei ole määritelty etukäteen lähtöratoja vaan ohjastajat valitsevat lähtöradan lähtöhetkellä.
 • Ranskassa hylätään laukasta ja epäpuhtaasta ravista helposti.
 • Troikkaa pelataan ainoastaan mikäli lähdössä on enintään 9 hevosta. Muissa lähdöissä Ranskassa pelataan Trio-peliä, johon ei voi osallistua Fintoton kautta.
 • Vihjeitä, tarinoita ja muuta mielenkiintoista löydät täältä. Vihjeitä löydät myös pelisivuiltamme valitsemalla haluamasi ravipäivän Pelaa-valikon alta.
 • Alla tärkeimmät poikkeukset Ranskan ja Suomen Toto-pelisääntöjen välillä.

 

Pelaajille maksettavien voittojen osuus on Kaksari-pelissä 74,20 % (normaalisti 85 %), Voittajassa ja Sijassa 83,00 % (normaalisti 88 %), Eksaktassa 74,20 %, Sijaparissa 73,695%  sekä Troikassa 68,10 % (normaalisti 70 %).

 1.  Voittaja-peli

  Jos lähtöön osallistuu useita saman omistajan hevosia, muodostavat nämä hevoset yhden yhtenäisen pelikohteen. Samaan tallikertoimeen kuuluvat merkitään lähtölistaan samalla kirjaimella (esim. 2A, 3A ja 6A). Jos joku saman tallikertoimen hevosista voittaa lähdön, maksetaan Voittaja-pelissä voitto kaikille jotain saman tallikertoimen hevosta pelanneista.

  Tallikertoimet näkyvät ennen lähtöä Voittaja-pelin kerrointiedoissa sekä TotoTV:ssä että internetissä. Kerrointiedoissa on erillinen sarake, jossa tallikertoimet ilmoitetaan.
 2. Poisjäännit

  Voittaja- ja Sija-pelissä maksetaan poisjääneelle hevoselle pelatut panokset takaisin, kuten Suomessa.

  Kaksarissa, Eksaktassa ja Sijaparissa panokset palautetaan ainoastaan, jos molemmat pelatut hevoset jäävät pois. Jos vain toinen hevosista jää pois, siirretään pelattu panos erilliseen palautuspooliin. Jos mukaan jäänyt hevonen voittaa lähdön, oikeuttaa peli voittoon ylimääräisestä palautuspoolista. Kaksari-pelin järjestäminen edellyttää, että lähdössä on mukana vähintään 8 hevosta.

  Troikka-pelissä panosten palautukseen oikeuttaa vain sellainen Troikka-rivi, josta kaikki kolme hevosta jäävät pois. Jos kaksi hevosta jää pois Troikka-pelistä, peli osallistuu kolmannen hevosen osalta erilliseen palautuspooliin (vrt. Kaksari). Jos Troikka-peliin pelattu hevonen voittaa lähdön, se oikeuttaa voittoon.

  Jos Troikka-rivistä jää yksi hevonen pois, niin jäljelle jääneet kaksi hevosta muodostavat oman erillisen palautuspooliin. Tässä palautuspoolissa hevosten keskinäinen maalintulojärjestys pitää olla oikein.

  Esimerkkejä: Tulojärjestys 1-2-3 ja poissa 4,5,6
  pelattu 4-5-6 > panokset palautetaan
  pelattu 1-4-5, 5-1-6 tai vaikka 6-5-1 > kaikissa voitto erillisestä palautuspoolista (Voittaja oikein)
  pelattu 2-4-5, 5-2-6 tai 6-5-2 > missään ei ole voittoon oikeuttavaa peliä
  pelattu 1-2-4, 1-5-2 tai 6-1-2 > kaikissa voitto erillisestä palautuspoolista (kaksi ensimmäistä oikein)
  pelattu 2-1-4, 1-5-3 tai 2-3-6 > missään ei ole voittoon oikeuttavaa peliä
  1-2-4, 1-2-5, 1-2-6, 1-4-2, 1-5-2, 1-6-2, 4-1-2, 5-1-2 ja 6-1-2 > kaikki pelit osallistuvat ja oikeuttavat voittoon erillisestä palautuspoolista 1-2 yhdistelmänä